Anonymous
6d ago
Chciałbym podzielić się moim osobistym doświadczeniem pracy przez Medcare Greece / Eurocrew. Niestety, moje wrażenia są niezwykle negatywne.
Podczas pracy byłem na trzech statkach tej firmy — m/t Marvea, m/t Libera i m/t Serena M. Na wszystkich trzech statkach spotkałem się z bardzo złym traktowaniem ukraińskich marynarzy.
Szczególnie nieprzyjemne jest to, że w niektórych sytuacjach Ukraińcy traktują swoich współziomków straszliwie: ciągłe naciski, poniżające podejście, brak normalnego szacunku dla człowieka i uczucie, że postrzegasz się nie jako kolega, ale jako osobę, którą można nieustannie uciskać.
Osobiście przeszedłem przez to na wszystkich trzech statkach i dlatego mówię nie ze słyszenia od innych, ale z własnego doświadczenia.
Niestety nie mogę rekomendować Medcare Greece / Eurocrew innym ukraińskim marynom. Zanim zgodzisz się na kontrakt w tej firmie, bardzo dobrze bym się zastanowił i na pewno upewnił się, jaka będzie załoga na statku i jakie będą rzeczywiste warunki pracy.
Moje doświadczenie z tymi trzema statkami pozostawiło wyłącznie negatywne wrażenie. Uważam za ważne ostrzec innych marynarzy, aby wiedzieli, z czym mogą się spotkać.
Dla takich starszych oficerów i kapitanów, którym nie zależy na załodze, przygotowywana jest osobna pula. Historii o tych statkach są przerażające — człowieka doprowadzono do desperacji, wyskoczył ze skrzydła statku i zmarł w szpitalu. Chłopaki, nigdy nie jezdźcie do tej firmy, wierzcie mi na słowo — to po prostu horror. Sami swoimi się karmiią.
Log in to join the conversation.
Login